Medzinárodná v Martine

AKVA usporiadala medzinárodnú súťaž samcov bojovníc v dňoch 15.-16.9.2007 v Martine, v priestoroch Centra voľného času Kamarát na ul. A. Kmeťa 22. Súčasťou bola aj kolekcia niekoľkých výstavných nádrži a burza akváriových rýb.

Sedím v reštaurácii, podotýkam v mexickej, je mi veľmi dobre. Polievka mi chutí ako málokedy, nevadí že je štipľavá ako čert. V uliciach Martina nie je veľmi rušno, vládne sobotná poludňajšia a ja so Silvom si pochutnávame na obede. Asi po 5 lyžičke fazuľovej dobroty mi napadlo napísať svoje dojmy z v Martine. Slušne som sa ohlásil deň vopred, keďže ma chlapci v Martine poznajú.

Našiel som si spoločnosť, bolo mi potešením cestovať so Silvesterom. Obaja máme radi a voľný priestor, tak sme pekne krásne šli vlakom. Keď sme dorazili do Martina, zašli sme sa hneď ukázať, že sme krásni, zdraví a silní a sme tu. Veleniu sme oboznámili, že sme hladní, a keďže vlkov treba nasýtiť, tak sme šli nájsť nejaké ovečky. Obdoba amerického občerstvenia v matičnom meste sa nám nijako nepáčila, tak sme hľadali niečo vhodnejšie. Mali sme trošku problémy s navigáciou, akosi sme nevedeli podľa smerových šípok nájsť dvere, ani iný podobný otvor, ale napokon sme sa úspešne ocitli na masívnom drevenom nábytku miestnej mexičanky. Zrejme pošleme demarš európskej únii s tým, že máme pocit, že apači by označkovali cestu na salaš lepšie. Budem galantný, a poviem že ja som sa naozaj výborne najedol. Rúno mi síce nezostalo, ale jedlo bolo božské a aj množstvo sa mi pozdávalo.

Na výstave nás pekne privítali. Zaujalo ma . Martinský klub sa pochlapil, vyhotovil pre pekné drevom obložené stojany. Na vrchu sa pýšil nápis „Medzinárodná súťaž bojovníc splendens 2007. Oficiálny názov bol: Medzinárodné majstrovstvá splendens, 3. kolo 14.9.2007. Posudzovali: Holm Arndt, a . Ako adept posudzovateľ bol prítomný Alfred Gorny. Predsedom posudzovateľskej komisie bol Janusz Oziomek. Posudzovalo sa podľa štandardu, ktorý preferuje , a ktorého takpovediac krstným otcom je Holm Arndt. Výstavy sa zúčastnilo 39 chovateľov zo štyroch štátov, ôsmich organizácií, ktorí poslali 90 kolekcií. Náš klub sa takisto zúčastnil vďaka Branislavovi Barčinovi. Riaditeľov bol Ľudovít Fujko.  Mňa osobne najviac oslovil samec Slávka Boudného. Okrem bojovníc tu boli pekné , kde boli okrem iného nádherné čiene, , krásne perleťové, cisárske. Ponuku pre návštevníkov dopĺňala burza rybičiek, rastlín a iného akvaristického tovaru. Ostatne pozrite sa na nižšie. Na akcii sme si vymenili najmä s martinskými kolegami, dokonca aj s pánom Norbertom Dokoupilom z Bratislavy. Veľmi ma teší, že som spoznal Igora Bukového z martinskej organizácie a pevne verím, že spolupráca s ním mne, aj nášmu klubu prinesie osoh. Dúfam, že sa vám budú páčiť a želám vám úspešný .

Čítaj príspevok  Aqua Festival v Prahe

Najúspešnejší :