Rok 2007

Aj v roku 2007 ZO v Spišskej Novej Vsi pripravila výstavu živorodiek v dňoch 16.-17.6.2007 v Hrabušiciach. 1. kolo ME mal na starosti tradične Ladislav Jakubec. Medzinárodní pozorovatelia boli: Michael Lehmann a Marián Stieranka. Posudzovali: Karel Krček, Matthias Trauzettel, Janusz Oziomek, a Milan Vetrák. Posudzovalo sa 123 kolekcií. V kategórii zvíťazil pred Michaelom Lehmannom na druhom aj treťom mieste. vyhral znovu , pobral aj 2. miesto. Na 3. mieste sa umiestnil Boguslaw Micinski. vyhral Michael Lehmnann, ktorý obsadil aj druhé aj tretie miesto. helleri: 1. Ladislav Mazanec, 2. Zdeněk Machek, 3. Michael Lehmann. : 1. Matthias Trauzettel, 2. Günther Schramm, 3. Matthias Trauzettel. variatus: 1. , 2. Pindeš & Tokušev, 3. Walter Altenbeck.

Medzinárodná súťaž chovateľov živorodých rýb – páry dopadla nasledovne: vedúcim bol Laco Jakubec. Medzinárodní pozorovatelia: Anatol Žydaczewski a Miroslav Konôpka. Posudzovali: Roman Slaboch, Alfred Górny, Fodor, Dušan Habada a Marián Stieranka. Klasifikovaných bolo 39 kolekcií. Víťazom sa stal Ladislav Jakubec. Druhý sa umiestnil Václav Štafl, sen., tretí skončil Marián Stieranka.

– Medzinárodná – rok 2006

V rámci svojich aktivít sa mi naskytla možnosť osobne sa zúčastniť na jedinej medzinárodnej súťažnej výstave akváriových rýb konanej na Slovensku v roku 2006. Keďže sám som bol adept posudzovateľ, bolo pre mňa príjemnou povinnosťou vyskúšať si na tejto výstave súťažiacich rýb. Pritom som mohol robiť v kruhu skúsených posudzovateľov, ľudí, ktorých veľmi dobre poznám.

Výstava sa pre mňa začala 3.8.2006, kedy som sa spolu so svojimi priateľmi vybral autom do Slovenského raja. Totiž je obec, ktorá je neďaleko od Spišského Štvrtka a do „raja“ je to odtiaľ doslova na skok. Večer vo štvrtok 3. augusta sme úspešne docestovali a hneď ako sme prišli, ujali sa nás dobrí ľudia. Bývali sme 10 minút od výstavného priestoru – Urbárskeho domu v Hrabušiciach. Postretali sme sa z rôznych kútov sveta, s Poľska napr. Janusz Oziomek, z Ostravy Arnošt Perger, z Plzne Vladimír Protiva, z Martina Boris Burger, z Banskej Bystrice Marián Stieranka, Miro Konôpka. Navečerali sme sa, zaniesli sme na súťaž do súťažných akvárií, vedúci si ich prevzal. Po návrate späť sme podebatovali. Ráno sme odišli ku rybám, odposudzovali. Na fotografiách je vidieť, čo to predstavuje. Pochválim, že som na tejto výstave figuroval ako medzinárodný pozorovateľ, čo ma milo prekvapilo. Zopár oficiálnych údajov: vedúcim celej bol Ladislav Jakubec, Kategóriu , páry posudzovali Boguslaw Micinski, Richard Tokušev, Fodor, a Boris Burger. Vyhral Milan Vetrák pred Januszom Oziomekom a Ivanom Krouským. Kategóriu : Arnošt Perger, Kazimierz Mendrek, Janusz Oziomek, Vladimír Protiva, Milan Vetrák. Víťazom štandardov helleri, X. maculatus, X. variatus, sa stal Boguslaw Micinski, Leszek Skalik a P. latipinna Pindeš + Tokušev. Podrobnosti si môžete prečítať na stránke banskobystrického klubu. Večer po dobre vykonanej práci sme sa dobre zabávali, pravda poniektorí ešte stále poctivo pracovali, veď bolo treba porátať body, vyhodnotiť, vyhotoviť zápis, nachystať diplomy, poháre apod. My z Bratislavy sme sa museli v sobotu ráno 5.8 porúčať. Každopádne a verím, že môžem povedať aj za Pavola Sedláka a Ivana Vyslúžila, s ktorými som cestoval, že v nás ostal veľmi dobrý pocit.