Na konci októbra 2006 sa konal v Prahe 2. ročník Aqua Festivalu. Program sľuboval nasledovné – , , prednášková odpoledne, představení činnosti českých a slovenských spolků, prodej akvaristických potřeb a literatury… Tentokrát bol jeho súčasťou . Podľa toho, čo som sa dopočul, tak predovšetkým českí vytvorili pravdepodobne štandard, ktorý je akceptovaný medzinárodnou spoločnosťou. Ja som sa vybral do Prahy spolu so Silvesterom Valentinom 21.10.2006. Pekne sme sa odviezli autobusom Student Agency, ktorým sme mimochodom aj odcestovali, ráno sme boli už v Kongresovom centre neďaleko Vyšehradu. Chceli sme sa najprv naraňajkovať, ale akosi nás to stále ťahalo robiť niečo iné. To iné sa odohrávalo práve na výstave. Organizátori zrejme nesplnili celkom očakávania, malo byť vystavených ďaleko viac tematických akvárií, ja sa priznám, šiel som tam najmä na .

Atmosféra, ktorá vládla na festivale mne vyhovovala. Možno preto, že veľa ľudí poznám, každopádne cítil som sa výborne. Prítomní boli samozrejme predajcovia a poniektorí veru boli pre mňa aj zriedkaví. Prehodili sme vždy pár slov. ak sme sa na to cítili. V priebehu času dorazila z Bratislavy ďalšia skupina, došoférovaná Milom Peškom. Zhliadol som aj relatívne početnú skupinu okolo Pala Sedláka. Organizátori, konkrétne Vladko Bydžovský spomínal, že ho mrzí, že domáci pražáci, ktorých malo byť všade počuť, veľmi neprišli, ale zato slovákov tam bolo dosť. Iste nielen ja som si všimol, že aj nemecky hovoriacich tam bolo dosť. Je to škoda. V programe dňa, kedy sme tam my boli, t.j. v sobotu, bolo vyhlásenie výsledkov a . My sme absolvovali prednášku pána Jürgena Schmidta na tému . Rozprával o mnohých druhoch rodu . Vzhľadom na dosť nízku účasť na celom podujatí v tom čase ma celkom milo prekvapilo, koľko ľudí bolo zvedavých na prednášku. Ďalšiu prednášku viedol Vladko Bydžovský. Prezentoval na nej svoje návštevy po rôznych chovateľoch. Orientovaná bola samozrejme najmä ma druhy rodu . Videli sme zábery z kuchyne úspešných chovateľov a počuli sme mnoho užitočných chovateľských slov. Po vyhlásení výsledkov nasledovala prednáška Horsta Linkeho, pre ktorého sú zjavne dominantné. Pán Linke bol perfektne vybavený technikou na prezentáciu, čo ostatne mi malo byť jasné už po Bydžovského prednáške, kde sme videli aj akvaristické vybavenie Hosta Linkeho. Vskutku precízna práca. Pan Linke je určite zručný nielen v akvaristike. Ocenil som, že prednáška bola komplexná a pritom nie zdĺhavá (podotýkam, že bola prekladaná do češtiny). Videl som v nej použité dokonca novinové výstrižky o skalároch z obdobia snáď 19. storočia. Nepamätám si presne fakty, ale zaujalo ma to veľmi. Páčilo sa mi aj to, že pán Linke chová svojich skalárov v akváriách, kde je , . Bohužiaľ čas bežal a my sme museli ísť na autobus, takže sme odbehli z . Hádam niekedy nabudúce. Skaláre boli v 53 nádržiach. Zaregistroval som iba štyri tematické :-((((.

Čítaj príspevok  Rupice - väčšia potrava pre naše rybičky

Výsledky :

PoradieKategóriaMenoBody
1.divoký odchytForkel SimonSRN
2.divoký odchytForkel SimonSRN
3.altumForkel SimonSRN
4.altumSamec MiloslavČR
5.altumDočekal ZdeněkČR
6.otvorená triedaWilhelm FrankSRN
7.otvorená triedaMatuľka JanČR
8.divoký odchytStaněk FrantišekČR
9.otvorená triedaDočekal ZdeněkČR
10.otvorená triedaJelínek PetrČR

2005

Na konci októbra 2005 sa konal v Prahe 1. ročník Aqua Festivalu. Priestory boli obrovské – expozície boli stratené. Príliš honosné priestory, ale ktovie, možno raz bude plno aj na takejto ploche. Súčasťou bol – 2. ročník. Terčovce boli rozdelené do kategórií, zastúpené boli formy od výmyslu sveta, , modré, Haeckel, čerevené, spotted, plošný tyrkys, biele formy, diamant, kobalt, levia hlava, orange, škoda že pozadie na akváriách bolo otrasné. Boli to majstrovstvá ČR, ale boli boli tu zastúpené aj zo Slovenska, Nemecka, atď.